La llista del 2019

Llistat de candidates i candidats

13. Andreu Porta i Espelt


Té 28 anys, va néixer a Teià. És llicenciat en Sociologia, menció en educació i cultura, per la UAB. Té el màster de formació del professorat de secundària per la UB i un postgrau en Cultura Contemporània per l’UOC.

Actualment treballa de tècnic a la Secretaria d’organització d’Esquerra Republicana i aquesta legislatura ha estat regidor de Comunicació i Joventut. Militant de la Intersindical-CSC i president del comité d'empresa d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Va formar part del Secretariat Nacional i del Comitè Permanent de l’ANC i de la permanent Nacional de les JERC.

A Teià, va ser secretari de “Teià Decideix!”, entitat que va promoure la consulta popular del 25 d’Abril del 2010. Ha estat monitor de l’Esplai Itaca i va participar de la Comissió Jove. Actualment és membre de la colla de Dimonis de Teià.

12. Sílvia Marcos


Fa 12 anys que va escollir Teià per viure amb el Xavier i les seves filles la Tània i la Noa (li agrada explicar que és Barcelonina de naixement i Teianenca d’elecció). Durant 6 anys va formar part de l’AMPA de l’escola el CIM.

Va orientar la seva formació al món de l’audiovisual, té un Màster en empreses de Televisió i professionalment sempre ha estat vinculada al món de la televisió com a productora. Actualment compagina la seva feina en un estudi de disseny amb la Regidoria de Participació Ciutadana i Gent Gran.

11. Lluís Ribas


Nascut al 1966 a Barcelona, encara que els estius els passa al Maresme. L’any 2000 es casa amb la Carme i venen a viure a Teià. Pare d’una filla, la Carme.

A nivell cívic és fundador del Fòrum Teià 2008. Fa 10 anys que va conèixer a l’Andreu del que diu, que és bon referent per ell. Estima Teià, s'hi sent ben acollit i creu que ara és el moment d’implicar-s'hi!

 

10. Nico Widmer


Nascuda a Suïssa de pare suís i mare anglesa. Ha viscut i treballat a París i a Califòrnia (on va aprendre el català). Casada amb un gironí de Sils. És especialista en l’àmbit del turisme, va ser la delegada per Catalunya d'una oficina de turisme europea, traductora freelance i li agrada dir que és una "professional" del voluntariat. Actualment és  coordinadora de Càritas Teià. Gran amant de la muntanya i de l'esport en general. Independentista convençuda.

9. Raül Mínguez


Té 40 anys, està casat i és pare de dues nenes. Als 2 anys va venir a viure a Teià, a la Vinya. Durant un temps va viure a Barcelona i a Osona, però Teià sempre ha estat casa seva ara viu al Pi de l’Indià.

És veterinari, especialitzat en seguretat alimentària. Fa més de 15 anys que treballa a la Generalitat de Catalunya, en l’àmbit de la salut pública.I abans havia estat vinculat a la clínica veterinaria de Teià.

Ha sigut president de l’AMPA dels Galamons, ha fet teatre musical amater amb la Companyia Marta Mas, i forma part de la Colla Gegantera des de fa poc. La seva veritable afició és el ball folk, el ball de plaça, que reivindica com a part de la nostra cultura popular. Ha format part de Teià Tradició Viva i és el president de la nova entitat cultural del poble: Taliano Folk. També toca l’acordió diatònic, però això ho fa en privat..

8. Olga Parra


Nascuda al 1961 a Badalona, ciutat de badius i micacos. Viu a Teià des de fa 28 anys, a la Molassa. Mare de tres fills. Ha participat com a membre de la junta l’AMPA a l’escola El Cim i a l’Institut de Teià, i en els respectius Consells Escolars.

Ha estat voluntària del GRAMC, actualment col·labora a la biblioteca en el projecte “Llegir teatre” i participa en els projectes del Grup Teiatre. Professionalment, és metgessa pneumòloga a l’Hospital Universitari Sagrat Cor i, a més a més, professora de la Facultat de Medicina de la UB

7. Jordi López


Net d’andalusos que com ell explica, sempre van estar agraïts a Catalunya per haver pogut tenir tot allò que a la seva terra els va estar negat, una llar i un futur.

Pare de família, resident a Teià des de fa 17 anys. Enginyer Químic, té un màster en Direcció de la Producció i en Logística integral. Director de Compres d’una multinacional japonesa, on és el responsable comercial per Polònia.

President de l’AMPA de la Escola Bergantí durant 4 anys i 6 anys Cap a l’Agrupament Escolta Pare Chanut. Militant de Demòcrates de Catalunya. Amant de la natura, muntanyenc des de ben petit i un enamorat de Teià.

6. Mercè Alós


Fa 35 anys que va arribar per primera vegada a Teià i se’n va enamorar. Mare de dos fills, l’Adrià i en Gerard.

Diplomada en Educació infantil, llicenciada en psicopedagogia, Màster en direcció pública per ESADE,  té un doctorat per la UB que porta per títol “Educació i societat: avaluació i acreditació de programes”. Ha estat professora a la UOC i actualment a la UB i a UNIBA.

La  trajectòria laboral de la Mercè ha estat sempre vinculada a la docència, a l’organització i assessorament del servei públic i a accions solidàries. Actualment treballa a la diputació de Barcelona a l’àrea d’atenció a les persones.

També ha tingut l’oportunitat de conèixer molt i en profunditat la política municipal. Ha estat gestora municipal amb responsabilitats a Argentona.

Yago Albert


Yago Albert, de can Seseña, 60 anys, casat i amb 4 fills.  Enginyer de telecomunicacions. Actualment, Director de l’Escola de Màsters, Postgraus i Formació Contínua de ELISAVA, Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Vinculat a Teià de tota la vida, primer com estiuejant i, des de fa 17  anys, com resident. President del Club de Tennis Barcelona-Teià del 2005 al 2009, canta a la Coral Atàlia i participa en les activitats del Grup Teiatre.

En aquesta  legislatura ha estat regidor d’Hisenda i Governació.

4. Èrica Busto


Llicenciada en Història de l'art per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Gestió cultural a l'IDEC i el 2018 ha acabat els estudis de Cicle Formatiu de Tècnics Superior en Integració Social a l'IOC.

A nivell associatiu és sòcia de l'Ass. de professionals de la gestió cultural de Catalunya , i fa de presidenta de l'Ass. Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut. Forma part de la Colla de Dimonis de Teià i de la Comissió de Festa Major.

A nivell laboral va començar com a informadora juvenil i programadora cultural, després va fer el salt a l'equip de dinamització, on avui coordina un equip de treball de 9 persones i  gestiona una part de la programació cultural del centre

3. Jordi Casanovas


És teianenc des de 2010, casat amb l’Olga i pare de tres filles, l’Ona, la Ivet i la Jana, que han passat pel Cim, l’Institut, on ha estat membre de l’AMPA.

La seva formació és en Art i Disseny a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, tot i que la seva experiència es basa en la gestió industrial. Des  de fa 30 anys està vinculat al món de la premsa. Va col·laborar en la sortida de l’Observador, ha estat director tècnic del diari SPORT. Ha dut la coordinació tècnica industrial de Grupo Zeta i del 2010 fins a l’actualitat la Gerència del centre d’Impressió del Grup, i recentment col.laborant amb la gestió del canvi tecnològic a la redacció del Periódico de Catalunya.

2. Montse Riera


Teianenca des de fa 32 anys! Nascuda al Masnou el 1962. Mare de dos fills, la Queralt i en Raimon.  Ha estudiat biologia i treballa en la gestió dels residus en una empresa privada.

Ha format part de l’AMPA i del Consell Escolar del CIM. Ha  estat presidenta de l’AMPA de l’Institut. Fa alguns anys també va formar part a la Plataforma: “A Teià l’Institut ja”.

És voluntària al GRAM des de fa 19 anys. Canta al Cor Atàlia, i abans ho havia fet a la coral Esclat. També forma part del grup Teiatre.

Aquesta última legislatura ha fet de regidora d'Educació, Medi Ambient i Cooperació.

1. Andreu Bosch


És un home nascut a Teià i compromès amb Teià des de sempre. És un home compromès amb el seu poble i també amb la seva comarca, amb el seu entorn natural i la seva cultura. Ell és alcalde de Teià des de 2015 i ho ha estat també entre 2003 i 2009, és vicepresident de la Mancomunitat de serveis d’Alella-El Masnou-Teià i president del Consorci del Parc de la Serralada Litoral.

Va tornar a la política municipal el 2015 després de 6 anys al capdavant de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull.

Doctor en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona, compagina alcaldia i docència a l'institut Maremar del Masnou i a la Universitat de Barcelona.

Alcalde actiu i tenaç ha tirat endavant projectes que requerien planificació i perserverança: el Maridatge dels Sentits per la promoció econòmica del nostre poble, la millora de l'autobús Teià - Barcelona, el finançament de les obres de renovació del clavegueram del passeig de la Riera, amb 500.000 eur de la Diputació de Barcelona, o convenis tan importants per al poble com el de la cessió de la Pista de l'AE Teià, la dissolució del Patronat de Cal Senyorcinto per poder rehabilitar l'edifici per a les entitats locals, o la connexió turística de l'àrea de descans de la C32 amb el celler romà, per citar-ne alguns. Ara està a punt de tancar amb l'Agència Catalana de l'Aigua la cessió de la planta de compostatge i tractament de fangs per als serveis de manteniment municipals.

També el recordem com el coordinador electoral municipal del Referèndum de l'1 d'octubre de 2017.